Telefoongebruik echt zo goed als u denkt?

Telefoongebruik echt zo goed als u denkt?

Jongeren knappen vaak op van het gebruik van sociale media, ze zijn vrolijker en voelen zich een stuk minder onzeker. Hartstikke mooi dus, dat telefoongebruik, zou je zeggen. Maar moet dat dan ook doorgaan tot diep in de nacht?

Doordeweeks kijkt 50% van de jongeren van 14 en 15 jaar na 22:00 nog op hun mobieltje, in het weekend is dit zelfs 80%. Na 0:00 zit in het weekend nog steeds 40% van de jongeren op hun mobiel.

Is dat schadelijk? Ja!

Het RIVM meld uit een onderzoek onder ruim 1300 jongeren en kinderen het volgende: “Jongeren die dagelijks op een beeldscherm kijken voordat ze gaan slapen, hebben meer slaapklachten dan leeftijdsgenoten die dit niet doen. Ze vallen bijvoorbeeld later in slaap, worden ’s nachts wakker en slapen korter. Ook overdag hebben ze vaker moeite om wakker te blijven.”

“Op de langere termijn kunnen slaapproblemen tot gezondheidsproblemen leiden”, zegt hoofd gezondheidsbescherming Susan Janssen van het RIVM in het NOS Radio 1 Journaal. “Je kunt er echt ziek van worden, bijvoorbeeld hartklachten of diabetes van krijgen.”

De oorzaak hiervan is het blauwe licht dat de led-schermen van mobieltjes uitstraalt. Al langer is bekend dat dit blauwe licht de biologische klok beïnvloedt. Ook door drukte in je hoofd vanwege bijvoorbeeld een discussie op whatsapp of een spannende video op YouTube kan er voor zorgen dat het lastiger wordt om in slaap te vallen.

Dus ouders: Zorg dat het telefoongebruik van de kinderen in de avond wordt geremd om zo te zorgen voor een betere nachtrust voor uw kind. Telefoon lekker aan de oplader in de Kluis Deluxe van Sevendaytox, dan is niet alleen de telefoon maar ook uw kind weer opgeladen voor een nieuwe dag.

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand