Telefoon voor het slapen gaan, schadelijk?

Telefoon voor het slapen gaan, schadelijk?

Veel pubers zitten tegenwoordig tot laat op hun telefoon. Je krijgt vaak als ouders te horen dat ze het fijn vinden, maar onderzoek toont resultaten dat het wel degelijk schadelijk is. Voor velen is het gewoon om tot laat bereikbaar te zijn. Uit het onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat de pubers groot gebruikers zijn van de diverse social media.

Doordeweeks en het weekend.

Uit het onderzoek blijkt dat de pubers, die grootgebruikers van diverse social media zijn, doordeweeks na middernacht minder op hun telefoon zitten dan in het weekend. In het weekend loopt het telefoongebruik wel eens uit tot een aantal uur na middernacht. Kinderen tussen de 10 en 18 jaar hebben gemiddeld 9 uur aan slaap nodig. Je kan dus wel raden dat het schadelijk is als de kinderen door hun overmatige schermgebruik tot in de late uren hun slaap missen.

Telefoongebruik tijdens andere momenten.

Niet alleen voor het slapen gaan wordt de telefoon veel gebruikt tegenwoordig. Wanneer het gemiddelde gezin rond 6 uur in de avond aan hun warme maaltijd zit wordt vaak de telefoon erbij gepakt door de pubers. Dit om bijvoorbeeld toch nog even dat ene filmpje uit te kijken. Dit kan weer op een andere manier schadelijk zijn, een uiterst voorbeeld zou de ontwrichting van het gezin kunnen zijn. Om nog een voorbeeld te geven is bijvoorbeeld het telefoongebruik tijdens het leren, dit kan weer leiden tot mindere prestaties op school. Dit geeft alleen maar aan dat we de ontwikkeling van de telefoon serieus moeten nemen en eventueel stappen moeten gaan zetten.

Oplossingen

Oplossingen die zijn er wel, begin met het kijken naar je schermgebruik. Daarna kan je stappen gaan zetten om producten aan te schaffen. Deze producten werken vaak goed als het gaat om de vasthoudendheid wanneer je begint met detoxen. Lees hier meer over de stappen die je kan gaan zetten om digitaal te detoxen!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand