Je mobiele telefoon, de grootste tijdvreter.

Je mobiele telefoon, de grootste tijdvreter.

Misschien herkent u zichzelf wel, bij de kleinste verveling haalt u de telefoon uit de broekzak. De gedachte die dan vaak opspeelt is, heb ik nog mail? Of is er nog een leuk berichtje naar mij gestuurd? De momenten dat je tegen jezelf zegt: nu ga ik echt even goed en geconcentreerd bezig. Na een aantal minuten is er dan alweer even op het schermpje gekeken. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waaruit voort kwam dat de oplichting of een trilling van je telefoon, je gedachten helemaal van je werk af kan halen.

Vaak afgeleid?

Sinds de sociale media als een raket gestegen is in grote, is de kans op afleiding groter geworden. Vele mensen kampen met overprikkeling door social media. Social media is een groot medium waarin een grote stroom van informatie constant tot je komt. Vooral kinderen houden constant hun mobiele apparaat in de gaten wat leidt tot afleiding. Daarnaast ontstaan er prikkels door deze geleidelijke stroom van informatie wat in verband staat met de ervaring van stress.

We kijken 221 keer per dag op onze telefoon.

De telefoon is zo tijdrovend.

Je ligt in de avond lekker op de bank. Het is elf uur in de avond en je gaat zo op bed. Op dat moment krijg je nog een mail binnen die je eigenlijk van jezelf meteen moet beantwoorden, dit doe je dan ook. Vervolgens maak je weer adrenaline en cortisol aan, dit zorgt ervoor dat je na het schrijven van de mail, minder snel in slaap zult gaan vallen. Dit kan tot serieuze gevolgen leiden, buitenuit dat telefoongebruik erg schadelijk is, gaat er negatieve energie rondom u en anderen hangen, zowel thuis als op werk, niet doen dus!

Het beperken van je telefoongebruik.

Het is voor veel mensen lastig om hun telefoongebruik te beperken. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar hoe moeilijk het is voor mensen om hun gewoontes aan te passen. Er zijn echter wel oplossingen, zo zijn er apps waar je het schermgebruik kan checken of zelfs bomen kan laten planten via een app terwijl jij je telefoon niet gebruikt, top denk je dan nu bij jezelf. Echter is dit nog niet helemaal de juiste oplossing, een app staat op je telefoon dus speelt de telefoon een rol in het proces. Een andere optie kan zijn om te kiezen voor een telefoonkluis. Hierdoor weet je zeker dat je niet meer in contact komt met een scherm.

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand