Frustraties binnen huishoudens door overmatig schermgebruik.

Frustraties binnen huishoudens door overmatig schermgebruik.

Kinderen in hun eigen wereldje.

Ieder kind binnen een gezin heeft tegenwoordig zijn eigen telefoon, tablet of playstation. De kinderen zitten de hele dag in hun eigen wereldje. Ze spelen spelletjes, kijken naar YouTube filmpjes en spelen games als Fortnite met vrienden en vriendinnetjes. Dit is natuurlijk allemaal leuk voor de kinderen, maar dit brengt ook gevolgen met zich mee. Team Seven Daytox heeft veel interviews gedaan en hierin worden door de huishoudens vaak de frustraties benadrukt.

Frustraties

De kinderen hebben een erg hoge schermtijd. En luisteren vaak maar voor de helft wanneer de ouders tegen ze praten. Dit is voor de ouders erg vervelend doordat ze steeds hun verhaal moeten herhalen. Dit zorgt voor frustraties tussen de ouders en de kinderen, en hierdoor neemt de gezelligheid binnen de gezinnen af. 

Uit ons onderzoek blijkt ook dat de ouders deze frustraties meenemen naar hun werk en het hier veel over hebben met collega’s. De moeders hebben er veel moeite mee om de controle over de kinderen te handhaven omdat er vaak niet geluisterd wordt en de kinderen steeds tijdrekken wanneer de moeder zegt; ‘Nog een half uurtje en dan is het klaar’. Vele zeggen ook dat ze zich soms waakhonden voelen. Dit is niet de bedoeling en hier moeten oplossingen voor komen.

Uitkomsten

Er zijn een aantal uitkomsten om het schermgebruik van de kinderen te handhaven, zo zijn er verschillende apps om het schermgebruik bij te houden. Maar deze apps motiveren jonge kinderen niet genoeg om ook daadwerkelijk de telefoon, tablet of Playstation weg te leggen. Doormiddel van de challenges die bij de kluis van Seven Daytox worden geleverd, worden de kinderen gemotiveerd om de telefoon daadwerkelijk aan de kant te leggen. Hiermee breng je een stukje gezelligheid terug binnen je gezin! 

Neem een kijkje op onze website en social media pagina’s voor meer blogs en om meer te weten te komen over Seven Daytox. 

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand