Een digitaal dieet goed voor de gezondheid?

Een digitaal dieet goed voor de gezondheid?

Digitale detox, is dat iets voor jou? Veel mensen hebben daar hun bedenkingen over. Deze dagen zijn veel mensen snel afgeleid en kijken aardig vaak per dag even op hun telefoon om op de hoogte te blijven. Het boek The Digital Diet is misschien wel wat voor jou als jij jezelf kan vinden in dit gedrag of als ondersteuning tijdens je traject bij Sevendaytox.

Digital Diet

Het grootste deel naast slapen, spenderen wij tegenwoordig op onze digitale apparaten. Tegenwoordig wil iedereen wel verbonden zijn met elkaar of met het nieuws. Heb jij in de afgelopen dagen wel eens je telefoon weggelegd voor een paar uurtjes? Of een dagje zonder televisie en telefoon geleefd? De prikkels die je constant binnen krijgt door social media en de televisie in de woonkamer is niet alleen vermoeiend, maar kan ook stress opleveren. Het boek The Digital Diet is een leuk en interessant boek die je kunt lezen terwijl je telefoon in de kluis van Sevendaytox ligt!

Re-Think

Het Re-Think hoofdstuk gaat over het gedeelte hoe je gaat beginnen met digitale detox, dus waarom ga je aan dit project beginnen? Het geeft je inzichten in jouw digitale dieet. In dit gedeelte worden er ook zaken besproken zoals de straling van de apparaten, dus kort gezegd de nadelige gevolgen van alle apparaten.

Re-Boot

Het Re-Boot hoofdstuk gaat over de eerste stapjes die je kan gaan zetten richting digitale vrijheid. Er staan kleine oefeningen in die je kan doen en uitproberen tijdens de challenges van Sevendaytox. Je krijgt tips en trucs dus in dit hoofdstuk en dit maakt je vrij snel bewust van de sociale media. De schrijver geeft ook tips over de thuissituatie en hoe je dat kan combineren met digitale detox.

Re-Connect

Als je toe bent aan concrete oefeningen dan is dit hoofdstuk van toepassing. De vrije tijd die je krijg doordat je de telefoon in de kluis legt kan je besteden door ten eerste dit boek te lezen en daarnaast de oefeningen uit het boek te gebruiken. De kluis van Sevendaytox bevat challenges die mooi aansluiten op dit boek.

Re-Vitalize

Dit hoofdstuk zal meer de tijd na je digitale detox behandelen. De do’s en donna’s die zullen bijdragen aan je life after de eerste 8 weken challenges van Sevendaytox.

Stappen die je kan gaan zetten

In ons vorige blog die je hier kunt lezen. Geven wij je de kans om je in te lezen hoe je jou weg van digitale detox in kan gaan zetten! Wacht niet langer en onderneem actie!

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand