Digitale detox in quarantaine, 5 leuke activiteiten

Digitale detox in quarantaine, 5 leuke activiteiten

Door de coronacrisis is het verstandig om zoveel mogelijk binnen te blijven. Wanneer kinderen binnen zijn grijpen ze meestal gelijk naar de PlayStation, IPad of mobiele telefoon. Toch is digitale detox in quarantaine ook erg belangrijk om zo frustraties binnen het huishouden door overmatigs schermgebruik te voorkomen, maar ook voor de gezondheid van jouw kinderen.

Digitale detox in quarantaine activiteit 1: Koekjes bakken 

Wat is er nou lekkerder dan de zoete, warme geur van versgebakken koekjes of taarten?

Zelf koekjes of taarten bakken is misschien wel het makkelijkste wat er valt te doen in de keuken en bovendien is het ook nog eens supergezellig om te doen, ga lekker met je kinderen bakken en leg de digitale toestellen even aan de kant of in de telefoonkluis

Wij hebben je alvast een handje met het vinden van goede recepten en leuke ideeën. Hieronder vind je drie website’s die je kunt gebruiken voor het bakken van koekjes en inspiratie hiervoor. Zo hoef jij hierna niet meer te zoeken!

Basisrecept koekjes

Leuke ideeën 

Mozaïek koekjes

Gezelligheid tijdens digitale detox
Pas op dat je ze niet laat aanbranden!

 

Digitale detox in quarantaine Activiteit 2: Door fotoboeken bladeren

Hoe leuk is het om weer even denkbeeldig terug op reis te gaan, of opnieuw te trouwen terwijl je bladert door je oude fotoboeken?

Fotoboeken bekijken is altijd leuk, je ziet foto’s van je kinderen die destijds nog jonger of zelfs pasgeboren waren. Ga gezellig met je gezin door oude fotoboeken bladeren en breng mooie herinneringen naar boven. 

 

Digitale detox in quarantaine activiteit 3: Spelletjes spelen

Ga met je gezin aan tafel of op de bank zitten met een kopje thee en misschien wel een heerlijk zelfgemaakt koekje (zie activiteit 1). Pak een spelletje erbij en leg de telefoons aan de kant of in de telefoonkluis van SevenDaytox, want niet alleen spelletjes op de telefoon zijn leuk, maar ook bordspellen zijn super leuk!

Spel spelen zonder telefoon
Supergezellig!

 

Digitale detox in quarantaine activiteit 4: Puzzel oplossen

Wat geeft er nou een beter gevoel dan een puzzel oplossen!  Ga ouderwets een puzzel oplossen, puzzels zijn er in vormen van vijf tot duizenden stukjes. Maak het zo gek als je zelf wilt, lekker rustig aan gezellig een puzzel oplossen. Je kunt bijvoorbeeld een uur voor bedtijd even bezig met een puzzel. Dit werkt super ontspannend en is veel minder schadelijk dan een telefoon voor het slapen gaan!

 

Digitale detox in quarantaine activiteit 5: Koken met het hele gezin

Is het zo dat jij als moeder bijna elke avond voor je gezin kookt? Dit kan ook gezellig met het hele gezin! Organiseer een uitgebreid etentje met je gezin, iedereen zorgt voor een onderdeel van het etentje. (Koud voorgerecht, warm voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en nagerecht). Ook dit kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Deel je digitale detox in quarantaine!

Laat ons weten wat voor gezellige activiteiten jij allemaal thuis organiseert voor digitale detox in quarantaine, post het op Instagram of Facebook en tagg ons! @SevenDaytox 

 

Geef een reactie

Sluit Menu
×
×

Winkelmand